Sunday, March 19, 2017

ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ , ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 2016 !


Οι αναγνώστες του Ιστολογίου των Χαιρετισμών της Θεοτόκου θα έχουν διαπιστώσει ότι προσπαθούμε να τεκμηριώνουμε το κάθε θαύμα που μας αναφέρουν οι αναγνώστες μας και οι αδελφοί “Βαστάζοι” που έχουν αναλάβει το έργο να μοιράζουν τα τευχίδια των Χαιρετισμών σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό !


Και πάντοτε ζητούμε την άδεια του αδελφού που μας το αναφέρει για να το δημοσιεύσουμε ! Συνήθως οι αδελφοί μας δεν επιθυμούν να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο τους, προφανώς από ταπείνωση, κάτι το οποίο κατανοούμε και σεβόμαστε , δημοσιεύοντας μεν τα θαύματα αυτά που μας αναφέρουν χωρίς τα στοιχεία τους.


Πριν δύο μήνες μας τηλεφωνεί μία αδελφή από την Ηλεία, η οποία κάνει πολύ μεγάλο Ιεραποστολικό έργο στην περιοχή της, μοιράζοντας τευχίδια των Χαιρετισμών σε Ιερές Μονές, σε ευσεβείς Πνευματικούς και γενικά σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν την ευλογημένη συνήθεια να διαβάζουν τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !


Ενθουσιασμένη μας διηγείται ένα πραγματικό μεγάλο θαύμα που συνέβη σε κάποιο Νοσοκομείο των Αθηνών το βράδυ της Παρασκευής των Τρίτων Χαιρετισμών , την 1η Απριλίου του 2016, όταν μετά την Ακολουθία των Χαιρετισμών της Παναγίας μας στο Παρεκκλήσιο του Νοσοκομείου, μπροστά από μια Εικόνα Της που μεταφέρθηκε από κάποια Ιερά Μονή στην Αθήνα, ο ευλαβής Ιερέας και ο Ιερομόναχος που συνόδευε την Αγία Εικόνα Της, την περιέφεραν στους θαλάμους των ασθενών του Νοσοκομείου προς στηριγμό και ευλογία τους !


Της το είχε αναφέρει αδελφική της φίλη, της οποίας πρώτου βαθμού συγγενής υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του θαύματος !!


Της ζητήσαμε να μας δώσει παραπάνω στοιχεία , το όνομα του Νοσοκομείου, την Ιερά Μονή από την οποία ήλθε η Εικόνα της Παναγίας μας, γενικά ότι περισσότερα στοιχεία μπορούσε !!


Μετά από δύο ημέρες μας απάντησε ότι ο συγγενής της φίλης της δεν επιθυμούσε να κοινολογήσει τίποτε από αυτά !


Αρχικά δυσανασχετήσαμε !! Φρονούμε ότι πρέπει να αναφέρονται τα θαύματα αυτά, προς δόξαν του Τριαδικού μας Θεού και προς τιμήν της Υπερευλογημένης Υπεραγίας Θεοτόκου !!


Πείτε το από ευσεβή πόθο , πείτε το από θεληματάρικο πείσμα θέλαμε να μάθουμε οι ίδιοι περισσότερα στοιχεία !


Ψάξαμε με επιμέλεια στο διαδίκτυο μήπως κάποιος είχε κάτι αναφέρει... Φευ... Τίποτα... Κοιτάξαμε μήπως υπήρχε κάποια ανακοίνωση για μεταφορά Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου στο διάστημα 1 με 3 Απριλίου της Σταυροπροσκυνήσεως, αλλά τίποτα σχετικό δεν βρέθηκε !


Έτσι σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε να καλούμε τηλεφωνικά ένα ένα τα Ιερα Παρεκκλήσια των Νοσοκομείων της Αθήνας !


Η επιμονή μας – θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν κατά Θεό – ανταμείφθηκε ! Δεν αργήσαμε να εντοπίσουμε το Νοσοκομείο που συνέβη το θαύμα !


Ο ευσεβής Λευίτης του Νοσοκομείου μετά από τον αρχικό του δισταγμό και την έκπληξη του για τις ερωτήσεις μας, και αφού του δηλώσαμε την ταυτότητα μας και ότι έχει να κάνει με το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών, μας πληροφόρησε ότι όντως από Ιερά Μονή της Στερεάς Ελλάδος, με τον Ηγούμενο της οποίας έχει στενό πνευματικό δεσμό, μεταφέρθηκε για τους Τρίτους Χαιρετισμούς και την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως η χαριτόβρυτος και θαυματουργή Εικόνα της Παναγία μας, που αποθησαυρίζεται στην Ιερά αυτή Μονή !


Ο καλός Ιερέας μας πληροφόρησε ότι κατ εντολήν του Γέροντος της Ιεράς Μονής δεν είχε κάνει την παραμικρή ανακοίνωση για την έλευση Της , ούτε καν την δεύτερη Κυριακή των Νηστειών στο εκκλησίασμα του , για να μην εκληφθεί ότι η μεταφορά της Αγίας Εικόνας αυτό το τριήμερο γινόταν για άλλο αλλότριο σκοπό πέρα από τον αγιασμό, πρωτίστως των ασθενών και των παρευρισκομένων πιστών.


Για τον λόγο αυτό ακριβώς δεν κοινολογήθηκε και το θαύμα της Παναγίας αμέσως μετά τους Τρίτους Χαιρετισμούς !


Ο Γέροντας και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής δεν ήθελε να κοινολογηθεί το θαύμα αυτό για να διατηρηθεί ο ησυχαστικός χαρακτήρας του Μοναστηριού του και ίσως – κατά την δική μας ταπεινή άποψη – για να προλάβει κακόβουλα και περιπαικτικά σχόλια από άπιστους και πλανεμένους αδελφούς μας, από αυτά που βρίθουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Για τον λόγο αυτό και ζητήθηκε από όσους βίωσαν ιδίοις όμμασι το θαυμαστό γεγονός να μην πουν το παραμικρό για αυτό !


Αναφέρουμε λοιπόν το θαύμα όπως μας το ανέφερε ο Εφημέριος του Παρεκκλησίου του Νοσοκομείου.


Παρασκευή 1η Απριλίου νωρίς το απόγευμα ήρθε από το Μοναστήρι της Στερεάς Ελλάδας στην Αθήνα η Ιερά Εικόνα της Θεοτόκου Βρεφοκρατούσας - που μεταφέρθηκε από Μικρασιάτες Πρόσφυγες με θαυματουργικό τρόπο, περνώντας σχεδόν αόρατη από τους Τούρκους που έψαχναν τους πρόσφυγες πριν αυτοί περάσουν με πλοία προς την Ελλάδα - συνοδευόμενη από έναν νεαρό Ιερομόναχο της Ιεράς Μονής.


Στην Ιερά Μονή παραδόθηκε πριν εξήντα χρόνια και έχει επιτελέσει πολλά θαύματα στους κατοίκους κοντινών χωριών.


Μάλιστα υπάρχει η ευλογημένη συνήθεια ήδη από τους Μικρασιάτες που την μετέφεραν να “ντύνουν” την Ιερά Εικόνα της Παναγίας μας με υφάσματα άλλοτε πορφυρού, άλλοτε βαθυπράσινου χρώματος που ευσεβείς γυναίκες έχουν κεντήσει με χρυσοκλωστή, πούλιες και παρόμοια ποικίλματα !


Όταν λοιπον έφτασε η Ιερά Εικόνα στον Ναό του Νοσοκομείου ήταν “ντυμένη” με μία κεντημένη μωβ φορεσιά.


Αναφέρουμε αυτήν την λεπτομέρεια γιατί συνδέεται άμεσα με το θαύμα !!


Μετά την κατανυκτική Ακολουθία των Τρίτων Χαιρετισμών ο Ιερέας του Ναού παρακάλεσε τον Ιερομόναχο να τον βοηθήσει να μεταφέρουν την Ιερά Εικόνα μέσα από τους διαδρόμους και σε κάποιους θαλάμους του Νοσοκομείου ώστε να δεχθούν την ευλογία Της τόσο το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό που δεν μπόρεσε λόγω υπηρεσίας να παραστεί στους Χαιρετισμούς, όσο κυρίως οι ασθενείς και συνοδοί τους.


Με απόλυτη τάξη και υποδειγματική ησυχία , ήρεμα και ταπεινά οι δύο Ιερείς και λίγοι πιστοί που τους ακολούθησαν περιέφεραν την Ιερά Εικόνα στους θαλάμους και στους διαδρόμους του Νοσοκομείου.


Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλευόταν μεταξύ των άλλων και ένας νέος άνδρας που είχε υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του, και ο οποίος νοσηλευόταν για αρκετές ημέρες σε κώμα μετά την πολύωρη νευροχειρουργική επέμβαση, ευτυχώς χωρίς μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, αλλά χωρίς να έχει μιλήσει, παρότι σταδιακά δεν του χορηγούσαν κατασταλτικά φάρμακα.
Η ευσεβής σύζυγος και η μητέρα του νεαρού άνδρα, πατέρα ενός μικρού κοριτσιού, είχαν επισκεφτεί από την πρώτη στιγμή τον Ιερέα ζητώντας του να τον μνημονεύει στην Ιερά Προσκομιδή , όπως και το έκανε.


Περνώντας έξω από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στην οποία όπως είναι φυσικό δεν επιτρεπόταν να εισέλθουν, ο Ιερέας ανέφερε νοερά το όνομα του νεαρού άνδρα, αιτούμενος στην Υπεραγία Θεοτόκο την αποκατάσταση της υγείας του.


Μόλις είχαν επιστρέψει στον Ναό και μία νεαρή Νοσηλεύτρια από την Εντατική, ανέφερε ενώπιον των δύο Ιερέων και των λίγων πιστών που βρίσκονταν στον Ιερό Ναό , τους το θαύμα που βίωσε πριν λίγα μόλις λεπτά.


Καθόταν μπροστά στα μόνιτορ που είναι συνδεδεμένα με τους ασθενείς της Εντατικής και βλέποντας κάποιες ενδείξεις στην οθόνη της από τα μηχανήματα με τα οποία ήταν συνδεδεμένος ο νέος άνδρας , κατευθύνθηκε στο κρεββάτι του, τον βρήκε ανασηκωμένο, με τα μάτια του ορθάνοιχτα, να προσπαθεί να κάνει το Σταυρό του, ψελλίζοντας της, να τον βοηθήσει να σηκωθεί όρθιος, για να προσκυνήσει την “Βασίλισσα με τα μωβ” !!!!!!


Και αυτά συνέβησαν την στιγμή που έξω από την Εντατική πέρναγε η Ιερά Εικόνα της Θεοτόκου περιβεβλημένη με το “μωβ” ένδυμα Της !!


Χωρίς να το γνωρίζει ούτε η νοσοκόμα που ήταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας , ούτε φυσικά ο άνδρας που ήταν σε κώμα εδώ και μέρες μετά την επέμβαση !!


Από την στιγμή εκείνη η κατάσταση της υγείας του άνδρα σημείωσε εκπληκτική βελτίωση !!
Βγήκε γρήγορα από την Εντατική και όπως μας πληροφόρησε ο Ιερέας την Διακινήσιμη Εβδομάδα επισκέφτηκε με την σύζυγο του και την κορούλα τους την Ιερά Μονή για να προσκυνήσει την “Βασίλισσα με τα μωβ” που του χάρισε την υγεία του, εκείνο το βράδυ της Παρασκευής των Τρίτων Χαιρετισμών !!!


Για όλους εμάς τους "Βαστάζους" της Παναγίας μας, που μεταφέρουμε τα δεματάκια με τα βιβλιαράκια των Χαιρετισμών, που ΔΩΡΕΑΝ πάντα μοιράζονται στους αδελφούς μας, και που γινόμαστε αποδέκτες θαυμαστών γεγινότων από αυτούς , δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, ότι η με τρόπο σε όλυς εμάς απερινόητο, οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας "ελκύουν" την Χάρη Της, και για τον λόγο αυτό είναι καθημερινά τα θαύματα που βιώνουν όσοι με πίστη ασκούν την ευλογημένη συνήθεια της καθημερινής ανάγνωσης των Χαιρετισμών Της !


Οι συντάκτες των αναρτήσεων αυτού του Ιστολογίου και η ευάριθμη ομάδα των Βαστάζων που ανιδιοτελώς , ευχονται από καρδιάς όλοι εσείς οι ευλαβέστατοι αναγνώστες του Ιστολογίου των Χαιρετισμών να έχετε δαψιλή την Χάρη της κατα Χάριν Μητέρας μας , της Υπεραγίας Θεοτόκου, και να αξιωθούμε όλοι μας δια των ακαταμάχητων πρεσβειών Της , του γλυκυτάτου Παραδείσου !


Αμην ! Γένοιτο ! 
http://xairetismoi.blogspot.ca